Видове влакна за риболов в зависимост от техниката

Ако искате да бъдете много добри риболовци на плувка, фидер или използвайки някоя друга техника – то добре ще е да знаете какви влакна за риболов са подходящи за съответните видове.

Именно с това предстои да ви запознаем в следващите няколко изречения, които сме посветили на влакната за риболов, които ви очакват на myfish.bg.

Това е онлайн магазин, специализиран в продажбата на всякакви риболовни принадлежности, които се предлагат на изгодни цени и се намират само на един клик разстояние от вас. myfish виртуалния магазин притежава редица познания относно риболова и влакната, което го превръща в най-подходящото място да откриете точно тези влакна, от които се нуждаете. А ето и как можете да се ориентирате по-лесно.

Когато избирате влакна за риболов – едно от нещата, на които най-напред трябва да обърнете внимание, е водоема. В случай, че той е чист и бистър – бихте могли да използвате и по-слаби влакна. Ако обаче водата се слави с богата растителност и всякакви други препятствия – заложете на по-силно влакно, за което да знаете, че няма да се скъса. Меките влакна за риболов например са подходящи за риболов на плувка, а по-твърдите са удачен избор за риболовът на фидер или при спининг риболов. Тъй като влакната за риболов имат своите специфики и откъм цвят – добре е да знаете кога какъв цвят влакно би могло да ви помогне да постигнете по-добри риболовни резултати. При риболовът на мач обикновено се използват тъмни влакна, но също можете да се възползвате и от тях през зимния сезон. Така няма да объркате влакното, което ако е бяло ще се слее с леда и може да се оплете или да го скъсате.

Видове влакна за риболов в зависимост от техниката

Естествено има и някои други видове риболов, за които също има специфика при избора на влакна за риболов. Да речем този на влагер на голяма дистанция е за предпочитане да сте се снабдили с потъващо влакно с голяма тежест и много други. Накратко – използвайте всяка полезна информация, която достигне до вас във връзка с избора на влакна за риболов. Така винаги ще бъдете подготвени и няма как да направите грешен избор. От myfish.bg пък ви предлагат богато разнообразие и ниски цени, което допълнително превръща закупуването на различни влакна за риболов в тръпка и в удоволствие. Не пропускайте да ги посетите. Те ви очакват.