Откъде да закупите горивни камери?

Горивната камера е от съществено значение за правилното функциониране на всяка камина.

Според това какво представлява наистина названието „камина“ става ясно, че това не е цялостната конструкция, която монтирате у дома. Камините обикновено са изградени от две части – първата е т.нар „камина“, която е външната част, а втората е горивната камера, където пламтят пламъците и се разпалва горивния материал. Съответно може да почерпите още знание за това как са устроени камините от kamini-eurostandart.com – сайта на фирмата производител и разпространител на български горивни камери, в страната.

Като дългогодишна фирма, практикуваща в областта продажба и монтаж на всякакъв вид камини – „Камини Евростандарт“ притежават богат опит и имат завидни наблюдения в сферата. Те са наясно, че клиентите имат не само различни предпочитания, но и различни нужди. А още по-отявлената разлика във вкусовете поражда цената на различните видове горивни камери. Поради тази причина от kamini-eurostandart предлагат, както български, така и френски камери за камини, на различни цени, като изборът зависи от клиента.

Въпреки личните предпочитания на клиентите обаче, винаги е много по-добре да се консултирате със специалист в областта, ако сте се ориентирали към закупуването на горивна камера за отопление. Именно той може да ви препоръча такава на добра цена, която да отоплява вашето жилище ефективно, намалявайки разходите за отопление през студените месеци. При посещението си на kamini-eurostandart уеб адреса може да потърсите съвет и експертно мнение, по всяко време, от екипа на фирмата. Те имат богат опит в сферата – над 12 години са на пазара, така че със сигурност ще успеят да ви насочат към правилния, за вашия дом, горивни камери.

Откъде да закупите горивни камери?

В случай, че искате да откриете най-доброто съотношение между цена и качество – оптимален вариант, сред предложенията на „Камини Евростандарт“, биват българските такива. От една страна те са по-изгодни от френските, тъй като се произвеждат по поръчка, а от друга притежават редица завидни характеристики. Българските горивни камери отговарят на всички изисквания на Европейския съюз (БДС EN 13229) и (клас А) на енергийна ефективност с гориво – дървени брикети.

Що се отнася до начина, по който са структурирани: корпуса и димосборника са изградени от орещовалцувана стомана с дебелина 4мм., а отвътре всяка горивна камера притежава вътрешна облицовка от огнеупорни плоскости, като всяка плоскост е с дебелина 2,5 см. По този начин си гарантирате максимална безопасност и дълъг живот на висококачествената камера за вашата камина. Някои от останалите характеристики на българските горивни камери биват:

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник;
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява горивната камера да работи и като открито огнище;
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

При желание да направите запитване за поръчка на камина от „Камини Евростандарт“ през сайта им на kamini-eurostandart.com или чрез телефонно обаждане, те ще се срещнат с вас, за да уточните подробностите. Съответно от това ще зависи и окончателния ви избор на горивна камера. Както за изграждането на камина, така и за възможните варианти за избор на горивни камери е от изключително значение да се вземат предвид следните няколко неща: площ на жилището, дали камината ще се използва само за декорация, или и за отопление и колко помещения ще се отопляват.
Не пропускайте да разгледате сайта на kamini-eurostandart, откъдето може да научите и допълнителни подробности за цените и качеството на всичко, от което се интересувате.