Заслужават ли внимание паник атаките?

Напоследък все по-често чуваме за паническите атаки, като състояния, случвали се на хората, живеещи в голям град, където стресът е по-висок, а липсата на социални контакти понякога може да остане незабелязана.

Да се изолираме и да се затворим в себе си, може да се окаже много примамливо за тези, които са имали не добър опит и преживявания, които не биха искали да се повторят, но практически това не разрешава проблема, а напротив – задълбочава го. Повече за паник атаките, вижте на https://nutrivision.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0/, където можете да научите и за статистическите данни и къде или кога се случват най-често. За успокоение на тревожността, е най-добре да се действа съзнателно и без прием на медикаменти или други успокоителни вещества. Все пак, ако се налага временното използване на продукти за намаляване на безпокойството, то това непременно трябва да се случи след лекарско одобрение и предписание, дори и да са на билкова основа.

Заслужават ли внимание паник атаките?

Паник атаките са пристъпи, които могат да достигнат всеки, независимо от това колко спокоен е той и колко добре изглежда да се справя с ежедневието. Понякога паническите атаки са в резултат на нещо отдавна отминало, на преживяване от детството, което е намерило израз в най-неочакван момент. Паник атака може да бъде причинена и от внезапна промяна в живота, дори преместване или смяна на работата, както и от криза, внезапен стрес. Заслужават ли внимание паник атаките? Ужасът, който изпитва човек в състояние на паник атака, определено си заслужава вниманието. Страхът от последвали атаки, пък, значително влошава качеството на живот. Това се превръща в живот, основан на превенцията на паник атаки, което означава избягване на всяка цена на ситуации, които могат да ги предизвикат, като това могат да бъдат не само специфични, но и често срещани житейски ситуации.

Паник атаките не са каприз или прищявка за търсене на внимание и въпреки, че те са основани на ирационален страх, усещането, което носят е страховито. Много хора описват усещането, като умиране, а това дори и недействително, определено бива преживявано, като такова и определено заслужава внимание. Но, за радост има начини за справяне с проблема и първата стъпка е той да бъде признат, след това да бъде намерена причината и да се работи съзнателно, без помощни вещества. Социалните контакти и природата, заниманията за релаксация, като йога, медитация и други помагат за намаляване на стреса и съответно намаляват риска от нови панически състояния. Освен това има и много техники за отклоняване на вниманието от паник атаката, които действат доста успешно. Не се оставяйте на отчаянието, защото изход от проблема има, бъдете сигурни.