Защо е толкова важно да имаме търговска марка?

Всеки, който има желание да подсигури своя бизнес, вероятно е наясно, че има редица важни подробности, особено от правна гледна точка, които изискват намесата на специалист.

Дори и да можем сами да направим регистрация на търговска марка, то вероятността да намерим най-добрия или уникалния вариант, без помощта на консултант е малка. Ето защо, ако сте на вълна избор на вид търговска марка или ако сте изправени пред конкретен казус, свързан с индустриалната собственост, то можете да се обърнете към професионалистите от „Арамакс“ ООД кликни тук Кой би могъл да направи регистрация на марка? Това може да бъде физическо лице или организация, както и държавно или частно дружество.

Защо е толкова важно да имаме търговска марка?

Защо е толкова важно да имаме търговска марка? Защото рискувате да загубите целия пазар, в случай, че някой друг регистрира набелязаното от Вас име като търговска марка преди Вас и това може да коства значителни средства, като изходът в най-добрия случай е постигане на споразумение по условия, определени от ответната лице. С наличието на търговска марка получавате правото само Вие като нейн притежател да я използвате за всички услуги и стоки, които произвеждате и следователно това е сред най-ценните активи на един бизнес. Съответно, при опити за използване на създадената от Вас търговска марка от някой, който не е нейн притежател, можете да разчитате на съдействие за търсене на правата Ви по съдебен ред от специалистите в „Арамакс“ ООД.

За да се намери най-доброто решение, консултантите по индустриална собственост от „Арамакс“ ООД могат да направят проучване за наличието на сходни или идентични търговски марки в базата данни на националното ведомство или Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СОИС). Това е важно условие, за да се избегне нарушаването на нечии по-ранни права. Дали марката да бъде словна, фигуративна или комбинация от двете, е важно да се прецени внимателно, тъй като търговската марка не може да се променя след като веднъж сте подали заявление. Това важи и за заявените стоки и услуги – техният обхват не може да бъде разширяван, а само стесняван. След като излезе решението за регистрация, а впоследствие – и свидетелството за регистрация, марката е в сила в следващите 10 години, след което многократно може да се подновява. За още въпроси, свързани с търговските марки не се колебайте да потърсите консултациите и услугите на специалисти. Важно е да се намери оптималното решение, което да Ви осигури нужната защита за целия бизнес, който управлявате. Вижте повече на aramax.bg и направете своето запитване.