Къде да търсим новини за община Омуртаг?

Ако се интересувате от история на България и имате нужда да си припомните някои от бележитите места, които да посетите през почивните дни, то не забравяйте търговищкия регион с неговите десетки забележителни места.

Къде да търсим новини за община Омуртаг? На страниците на кликни тук можете да намерите всичко най-ново, като събития в Омуртаг и околността. Какво може да се види в историческия град и региона? Освен да се разходите из стария град и да посетите небезизвестната къща на Иванка Хаджийска, построена от майстор или уста Генчо Кънев и която е приютила десетки жени и деца по време на Освободителната война.

Къде да търсим новини за община Омуртаг?

Освен това, още с влизането си в града, можете да се отбиете до Авиационния парк, който пази част от авиационната техника и ракетната установка, както и три самолета на вторият български космонавт, който е родом от Омуртаг – Александър Александров. Излетял на 7- ми юни 1988 г. на съветския космически кораб “ Союз ТМ-5″ нашият космонавт прекарва 9 дни в космоса. В негова чест празникът на града е точно на тази дата. Скафандърът на космонавтът може да бъде видян в историческия музей, който пази още близо 400 експоната.

Освен интересните и актуални новини за община Омуртаг от Targovishtebg.com , които могат да ви бъдат любопитни, независимо дали сте част от града или сте посетител, то за да можете да усетите атмосферата най-пълнокръвно, имате възможност да започнете своето пътешествие от самото начало на историята на града. Първите жители на територията на Омуртаг са живели по времето на неолита, като най- пълно изследваното неолитно селище се намира в района и с точност между селата Овчарово и Руец. Изберете сами своя път из необятните кътчета на родината и се потопете в нейната стара история от началото до днес.