Как се монтират спомагателни елементи в град София

В зоните на връзките (тръби, капандури) към покривните системи е необходимо да се монтира метална керемидена решетка от непрекъснат тип, изработена от дъски с ширина 15-20 сантиметра и индивидуална гредова конструкция за монтаж и фиксиране на релси или дъски. При улука също е необходимо да се монтира непрекъсната конструкция, на всеки покривен наклон се полага греда с ширина един сантиметър. Между летвите има отвори между, които ще бъде добре да се остави два сантиметра разстояние. Това ще позволи да се създаде достатъчна вентилация на пространството под покрива.

Когато работите с изолация, е важно да оставите дупка с необходимия размер, без да я стеснявате. Ако това важно правило не се спази може да се случи нарушаване на процесите на топлообмен в пространството под покрива, а след това до появата и натрупването на влага. Точно по тази причина Ви съветваме да се доверите на нашие екип от специалисти на фирма ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София.

Процесът на закрепване на покрива към решетката

Покривните листове на двускатен покрив се поставят от крайната част, а на тентова система – от най-високата точка на наклона от едната и от другата страна. Вълнообразните ключалки на всеки сегмент от плочки са покрити с друг лист. Фиксира се металната керемида с покривни винтове. Би било по-удобно да използвате бормашина, к оято има специална дюза. За добро фиксиране завийте около осем до девет самонарезни винта на един квадратен метър. Сегментите в напречните сечения също са закрепени по същия начин. В местата на припокриване закрепването не е задължително да се прави във всяка вълна, а през една. Необходимо е внимателно да се движите по профилите, докосвайки летвата или отклонението на вълнатаПри монтажа на покрива се монтират уплътнителни ленти под билото и на фугите.

Не е необходимо да се използва лента, ако се използва и хидроизолационна система. Трябва да се използва само в местата на връзки вътре. Ако в системата има проходни отвори, към които ще се приложат вентилационни тръби или други елементи, които са тежки. При монтажа на решетката под металната плочка това трябва да се съобрази. Сами или с помощта на майстор можете да монтирате както скари, така и контрарелси под метални керемиди. От Христо-Билд ЕООД винаги сме насреща да помогнем във всяка ситуация с вашия покрив.

За поръчка и ремонт на покриви в София вижте сайта тук.