Как да изберете инфрачервен радиатор?

Новите начини за отопление през зимата обещават икономичност и ефективно отделяне на топлина. Дали това обаче са подходящи за вашия дом и как да изберете инфрачервен радиатор с цел създаване на повече уют и топлина у дома, предстои да ви разкажем в следващите изречения.

Обикновено, когато става дума за отоплителния период – повечето домакинства се настройват негативно и в готовност за много високи сметки. В крайна сметка повечето семейства у нас са свикнали, че това е цената на домашния комфорт през студените месеци. За щастие обаче, от flyme.bg виртуалния магазин предлагат едно далеч по-изгодно решение на проблема, а именно т.нар. инфрачервено отопление. Какво представлява то и как да изберете инфрачервен радиатор за вашия дом – нека ви разкажем.

Инфрачервените радиатори са керамични отоплителни тела и работят на принципа, на който Слънцето сгрява Земята през летните месеци. Всичко зависи от дължината на инфрачервените лъчи, които се отелят. А нея може да регулирате. За начина, по който това бива възможно, ще ви разкажем малко повече в следващия абзац. Преди това обаче ще ви обясним как да изберете инфрачервен радиатор, тъй като това е ключова стъпка в правилния подбор на икономично и ефективно отоплително тяло. Навярно сте забелязали, че в някои помещения дори най-висококачествените отоплителни уреди остават безсилни пред студа. Това се дължи на неправилно направен избор. При разглеждането на вариантите за инфрачервен радиатор от flyme уеб магазина – от значение е да знаете точните размери на помещението, което ще отоплявате. Само по този начин бихте могли да изберете достатъчно голям и мощен радиатор за инфрачервено отопление.

Как да изберете инфрачервен радиатор?

Дойде ред и на това да ви разкажем как всъщност работят керамичните радиатори, които ще поставите в дома си. Споменахме за дължината на отделяните инфрачервени лъчи. В природата тя се определя от разстоянието на земята от слънцето. Колкото по-дълги са инфраред лъчите, толкова по-ниска температура излъчват и обратното. Вие може да контролирате тяхната дължина и съответно градусите в стаята чрез задаването на конкретна температура, колкото по-висока е тя, толкова по-къса ще е дължината на инфрачервените лъчи и съответно инфрачервения радиатор ще отоплява повече.

Не пропускайте да научите повече подробности по темата от flyme.bg онлайн магазина, още сега. Те ви очакват!