Авто новини: Автомобил или мотор да изберем?

Когато си избираме средство за придвижване, искаме то да бъде надеждно и да изглежда добре. Ако обичате колата си или пък се грижите за мотора си като за най-ценното си притежание, със сигурност сайтът за мото части ще ви е изключително полезен. Сайтът има разнообразно съдържание относно нови модели, модификации по автомобили и новини от страната и света за всичко, което се случва на четири колела.

Дали е по-добре да карате автомобил или мотор е преди всичко решение основано на лични предпочитания и интереси, но защо не да притежавате и двете. С няколко думи ще се опитаме да очертаем плюсовете и минусите от отва да притежавате единия или другия вид транспортно средстви, а вие ще прецените сами какво е по-подходящо за вас.

За да станете водач на автомобил или мотор в България трябва да притежавате съответната категория, даваща ви право на управление на съответното МПС. За да карате мощен мотор обаче трябва да се „изпотите“ повече, отколкото на изпита за скутер или мотори с по-малка мощност и тегло, затова вижте и страницата за мото части – карбуратори, вериги, водни помпи, спирачни апарати. В общи линии същото важи и за автомобилите. На страницата на КАТ и при лицензирани фирми за шофьорски курсове можете да намерите пълна и изчерпателна информация за категориите за правоуправление.

Хората, които притежават мотори определено са доста по-мобилни от водачите на автомобили. Лошото в случая е, че въпреки спестените задръствания и по-бързото придвижване можете да станете жертва на пътно произшествие по- лесно и за съжаление да пострадате повече, защото мотористите за разлика от шофьорите са далеч по-малко защитени. Спорен е въпросът дали за междуградско каране е по-подходящ мотор или лека кола. В повечето случаи се избира возило на 4 колела, защото има капацитета да побере поне още 3 пъници освен шофоьра. С други думи карането на мотор е далеч по-самотно занимание от това да се придвижвате с кола, но преживяването не може да се сравни с нищо друго, особено за почитателите на високите скорости. Най-важното е, независимо дали сте зад волана или на мотора,да бъдете внимателни и да спазвате правилника за движение по пътищата, за да пътувате безопасно и приятно.