Какъв дизайн на лири за баня да изберете – само в БгМайстор

Много хора избират лира за баня въз основа на нейните декоративни качества – колко подходящо и впечатляващо ще изглежда в банята. Освен това дизайнът на нагреваема кърпа директно зависи от нейната практичност. Например, радиатор във формата на змия може да побере по-малко предмети от радиатор на стълба.

Има и ъглови уреди. Те се монтират в ъгъла на стаята, за да се спести място. Има въртящи се радиатори. Те могат да бъдат обърнати в различни посоки за удобство. Има дори плъзгащи се и сгъваеми нагреваеми лири за баня, които приличат на познатите сушилни по форма. Уредите с рафтове, закачалки и други устройства също имат място. Коя нагреваема кърпа за кърпи да изберете от представените е само въпрос на ваш вкус.

Как да инсталирате лира за баня?

Дори при избора е необходимо да се вземе предвид разстоянието за инсталация, тъй като то трябва да съвпада точно с разстоянието на тръбите, към които ще бъде свързано. Трябва да обърнете внимание и на диаметъра за кацане на тръбите на самото устройство и водоснабдителната система.

Лесно е да се определи с линийка или рулетка. Производителите, като правило, посочват тази стойност в инчове. Струва си да се отбележи, че ако диаметрите за кацане се различават един от друг, тогава е възможно инсталирането на нагреваема лира за баня с помощта на специални адаптери.

Експертите не препоръчват свързването на тръби с голям диаметър с тесни „намотки“, тъй като горещата вода ще преминава през тях под високо налягане, което увеличава вероятността от злополука. Особено важно е да се вземе предвид това при инсталиране на стълба за отопление на кърпа, която има голям брой напречни греди.

Водните модели обикновено се монтират на стената. В този случай помощните елементи са специални метални скоби, които могат да бъдат изработени от висококачествена неръждаема стомана с хромирана или естетична огледална повърхност. Често тръбите са скрити, маскирайки ги в стената. В този случай е препоръчително да украсите банята с керамични плочки, тъй като други довършителни материали често не издържат близост до такъв мощен източник на топлина.